Een animatie laten maken duurt vanaf de eerste brainstormsessie tot aan de uiteindelijke oplevering ongeveer 3 tot 4 weken. Sneller is mogelijk in overleg.

Een animatie laten maken bij Animatiestudio Nederland; Onze workflow

1. Brainstormsessie

Tijdens de brainstormsessie duiken we samen met jou in het vraagstuk: Hoe bereik jij de doelstelling die je hebt met digitale content? We stellen je tijdens deze sessie veel vragen om samen tot de kern te komen. We identificeren mogelijkheden, wegen de voor- en nadelen af, en komen zo tot goede ideeën voor jouw boodschap/bedrijf.

2. We maken een concept

Op basis van wat we hebben besproken tijdens de brainstormsessie en de info die jullie ons hebben verstrekt maken we met aandacht een concept wat wij passend vinden bij jouw bedrijf, doelgroep en doelstelling. We stellen een route voor die wij als de meest strategische beschouwen in jouw casus, kijkende naar (o.a.) inhoud, communicatiestijl en vormgeving/animatiestijl binnen het budget. Hierop mag je natuurlijk je feedback geven.

3. Script

Het script voor de animatie wordt geschreven door een van onze scriptschrijvers. We kiezen de scriptschrijver die het beste past bij jouw bedrijf en boodschap. In het script staat wat er gezegd wordt door de voice-over en de tekstuele versie van wat er in beeld komt per stukje voice-over tekst.

4. Muziek en voice-over

Als er een voice-over stem in je animatievideo gaat komen, stellen wij op basis van het concept en jouw voorkeuren stemmen voor die wij passend vinden. Hetzelfde geldt voor een passende muziektrack. Dit is zeer invloedrijk op het gevoel dat de kijker krijgt bij het kijken van de video.

5. Vormgeving

Doordat we nu de stijl en de tekstuele beelden hebben, weten we wat er in beeld moet komen. Een illustrator maakt alle tekeningen voor de 2D animatie op basis van wat we hebben afgesproken in het concept en script. Indien je kiest voor 3D animatie maken we nu de stilstaande beelden die in de 3D animatie komen. Ook hierop is uiteraard feedback mogelijk.

6. Animeren

Waarna jij weer feedback kunt geven en wij de animatie aanpassen.

Wil je graag meer informatie? Bel of mail of maak een meeting aan in de online kalender.