Een animatie laten maken

Waarom bij ons een animatie laten maken?

Een animatie laten maken is een handige en leuke manier om te communiceren met je doelgroep. Of het nu gaat om het verhelderen van een doelstelling, product of bedrijfsvisie, onderzoek wijst uit dat een boodschap veel meer indruk maakt op de ontvangende partij wanneer deze visueel ondersteund wordt.

Nog nooit eerder waren mensen echter zo kritisch op content als vandaag de dag. "Een animatie" wil nog niet zeggen dat mensen er graag naar kijken. Het onderscheid tussen iets wat weggeklikt of genegeerd wordt, en iets wat bekeken wordt, en gewaardeerd wordt; dat is ons specialisme.

Wij hebben veel ervaring in dit vakgebied. We maken onder andere TV commercials, bedrijfsanimaties en uitleganimaties / explanimations. We denken graag vrijblijvend met je mee over de opties die in het verlengde liggen van jouw doelstelling en budget.

Contact
Een handgesschilderde 2D animatiestijl
Bekijk Animatie

2D Animatie Vogelbescherming

Deze 2D animatie hebben we gemaakt in opdracht van Vogelbescherming Nederland. Zij werken aan de bescherming van trekvogels die overwinteren in de Sahel. We hebben een illustratiestijl gebruikt die een handgeschilderd karakter heeft, om zodoende een enigszins "natuurlijke" uitstraling aan de animatie te geven. Er moest een overwogen balans worden gevonden tussen: 1) Het probleem op een serieuze manier overbrengen, 2) Het visueel aantrekkelijk / vermakelijk in beeld brengen, 3) Positief & hoopvol eindigen, focusen op een oplossing, niet op het probleem blijven hangen. 4) Aansporen tot opvolging van de doelstelling.

Content
: 2D Animatie voor campagne
Voor
: Vogelbescherming Nederland
Meer werk

Werkwijze 2D animatie laten maken

1

Concept & Ontwerp

We overleggen uitgebreid met de opdrachtgever over de doelstelling van de content en bepalen de illustratiestijl en de inhoud van de animatie.

2

2D Illustraties maken

In deze fase maken we de illustraties voor de 2D animatie, we vragen tussendoor of we op de goede weg zitten en om gewenste aanpassingen.

3

Productie / animatie fase

Nadat de illustraties goedgekeurd zijn gaan we over tot het animeren. We houden je op de hoogte van de vooruitgang van de 2D animatie.

4

Geluid & Nabewerking

Na het toevoegen van muziek en/of geluidseffecten vragen we om feedback en doen aanpassingen. Daarna kleurcorrectie en verdere nabewerking.

Een 2D animatie laten maken

2D Animatie

2D animatie, waarbij er geen diepte wordt gebruikt in de bewegingen maar enkel naar links, rechts en naar boven en onderen wordt bewogen, is een zeer populaire manier van animatie maken.

Bij Animatiestudio Nederland vinden wij het belangrijk onze aandacht te vestigen op vormgeving die in lijn is met het relevante merk, doelgroep en boodschap door middel van high-end illustratie en doordachte animatie.

2D Animatie
3D Animatie
Illustratie animatiestudio

Wil je een 2D animatie laten maken?

Of heb je een andere vraag?

Contact

Kosten animatie laten maken

De prijs van een 2D animatie?

Het laten maken van een animatie kan in prijs enorm verschillen. De complexiteit van de illustratiestijl, de duratie en de inhoud hebben hier invloed op. Een korte 2D animatie kun je bij al laten maken voor 1250,- euro, en kun je laten maken binnen 5 werkdagen.

Neem voor een exacte (vrijblijvende) offerte contact met ons op!

Offerte